Op reis met m’n gezin | week 1

Juni ’21

We zijn op reis. Afgelopen maanden hebben we onze bus (Ronnie gedoopt) omgebouwd en nu zijn we, met ons gezin, Saar inclusief, Europa aan het ontdekken.

Het is grappig hoe, na de afgelopen periode van lange dagen, hard werken en afscheid nemen, de vrijheid ons overvalt. In positieve zin. Maar ook als groot(s). Welke kant gaan we op? Links, rechts, rechtdoor, achteruit. Alles kan. De keuze is reuze. Een beetje te reuze. Gaan we echt helemaal naar Portugal? Met onze Ronnie gaan we niet zo hard en het is een heel eind. Maar wat dan wel?
Er schijnt onderzoek naar gedaan te zijn. Zet een stel kinderen in een weiland zonder richting, kader, opdracht of wat dan ook. Dan blijven ze bij elkaar en passief. Wij voelen ons een beetje die kinderen. Alleen dan niet zo passief 😉 Met onze kids en de hond is er altijd wel iets te doen. En langzaamaan krijgen we de slag wat te pakken. 

Week 1 is zit erop. We hadden strand en zee in Zeeland. Een prachtig fort, kreeftjes en een memorabele zonsondergang in d’Ambleteuse. Toen regen en kou mĂ©t overdekt zwembad in Saint-Pierre-en-porte en ook zon met waanzinnige kliffen. We maakten een tussenstop aan een meertje in  Fort des Salles a Mayet. En sloten onze eerste week af nabij Saumur aan de Loire. In de natuur, met zwembad- met zo weinig mensen dat het wel een privĂ© resort leek. Morgen trekken we weer verder.