Hoe ik met Vrouwencirkels begon

Jaren geleden, toen m’n tweede kindje, net geboren was, werd ik door een vriendin gevraagd mee te gaan naar een Rode tent* Ik had eigenlijk geen idee wat het was of wat me te wachten stond. Maar verrassend genoeg kwam ik aan het einde van de avond vervuld terug. Het bleek ontzettend fijn maandelijks samen te komen met vrouwen waarbinnen we rond een bepaald thema deelden. Niet als een kletsclub, niet met advies, het deed er niet toe wat je deed of wie je was in het dagelijks leven, maar vanuit respect voor elkaar, aan de hand van rituelen en vanuit ons hart kwamen we samen. Ik werd een trouwe Rode tent ganger. Het deed me zakken in m’n lichaam. Het bracht me thuis in mezelf middenin een veeleisende periode met twee jonge kinderen. Ik kwam in diepere verbinding met mezelf en met wat ik wilde. Ik bleek mijn leven vooral ingericht te hebben op wat ik dacht dat goed was. Niet vanuit wat voor mij in essentie paste. Ik leerde veel over de natuur, de elementen, de maan, de sterren. Mijn creatieve stroom kwam weer op gang. En langzaam veranderde er van alles. De Rode tent maakte me bewust van wat zich binnen in mij afspeelde. Hier een fast forward, anders wordt het een biografie 😉 Uiteindelijk was een van de grote veranderingen het vertrek uit mijn jarenlange loopbaan binnen justitie naar het starten van mijn eigen bedrijf. En na een paar jaar PUUR, waarin ik zwangeren en hun geboortepartners begeleidde, voelde ik ook de behoefte vrouwen samen te brengen in een soortgelijke vorm. De erkenning, herkenning, de warmte die dat brengt. Dus na jaren eigen bezoek aan de Rode tent en andere cirkels en opleiding in het hoeden hiervan, startte ik mijn eigen vrouwencirkel. En nu na een aantal jaar heeft de cirkel zich verdiept. We gaan meer en meer de diepte, eigenlijk als de 1:1 sessies die ik doe, maar dan met een groep. En dat is groots genieten. Vrouwen zichzelf zien inbrengen met alles wat er is. Oprecht, open en kwetsbaar. Een plek met zachte bedding waar je ten volle kunt Zijn. The Circle of the Rose. Het werkt helend en ik begeleid ze met liefde. Info & data verderop op de site! Liefs, Gaby *Een plek waar vrouwen van oudsher samenkwamen rondom hun maantijd ofwel menstruatie.