Transformatie is een geboorteproces

Geboorte is transformatie. Terugkijkend is dat precies waar ooit m’n liefde voor het begeleiden van zwangeren begon. Zeker ook omdat de geboortes die ik zelf meemaakte beiden voor mij tot enorme transformatie leidden. Processen begeleiden is de rode draad in het werk wat ik tot nu toe deed. Altijd. Daar ligt m’n hart. ✨Geboorte geven en transformatie doormaken✨ Iedere samentrekking. Ieder moment van niet weten. Ieder moment dat je denkt dat je vastzit. Dat je er niet uitkomt. Dat het te lang duurt. Dat het te groot is. Dat het niet goedkomt. En daar mee zijn. Al is het soms eerst heel donker of rauw. En in die diepte het vertrouwen ervaren dat het hoe dan ook weer Licht wordt. Het vraagt overgave aan het proces. Het is niet maakbaar. Je kunt niet kiezen hoe het proces verloopt of wat voor soort geboorte je krijgt. Of hoe snel het gaat. Je kunt wel keuzes maken binnen het proces. Bied ik weerstand of beweeg ik mee? Is dit wat voor mij klopt? Blijf ik doorgaan zoals ik altijd deed, of mag het anders? Kijk ik het aan of ga ik ervan weg? ‘Pain is inevitable, suffering is optional’ Het kan zeer kan doen en je kunt vastlopen. Maar hoe je je daarbinnen beweegt is aan jou. De processen niet controleren, maar invloed uitoefenen. Jezelf dragen tijdens het proces. En zo is het ook tijdens ieder transformatie proces. Of dat er nou eentje is van loslaten en afscheid nemen. Van je innerlijke wijsheid ontdekken en van daaruit gaan leven. De verbinding met de bron ervaren of gaan staan in je kracht. Erbij zijn, open staan, meebewegen, ja zeggen, delen: er zijn zoveel dingen die maken dat je alle golven zoveel makkelijker kunt navigeren. En daar kom ik in beeld. Bij het navigeren van jouw donker en Licht.