Mijn reis naar binnen

Mijn reis naar binnen begon in m’n twintiger jaren. Na de studie maatschappelijk werk en dienstverlening liep ik na een paar jaar werken vast. 

Ik werkte hard, voldeed aan alle verwachtingen, deed m’n best, was sociaal wenselijk, probeerde het goed te doen. Een goeie baan, leuk sociaal leven, vastigheid, zekerheid, slimheid, alles binnen de lijntjes. Totaal buiten eigen grenzen en vanuit disconnect met mezelf. Overspannen raken begin twintig deed eea al verschuiven, maar de echte ommezwaai kwam met het moederschap. 

De geboorte van de eerste was intens. En toen ik krap twee jaar later zwanger raakte van onze tweede wist ik: dit mag anders. We deden een hypnobirthing cursus en zoveel dingen vielen op z’n plek. Een prachtige, helende geboorte in het ziekenhuis van onze dochter volgde. Het was het begin van een reis naar leven vanuit meer vertrouwen, vanuit ons Hart.

Vele zwangere vriendinnen bestookte ik met ongevraagd advies. Want hoe kwam het dat deze kennis, die mij zo geholpen had, niet algemeen bekend was. Tot een vriendin me zei: ‘Gaby, moet je daar niet iets mee?’ En zo werd PUUR zwanger geboren. 

Ik nam meer ruimte voor mezelf. Wat wil ik, wat is voor mij van belang, hoe wil ik eigenlijk leven? Ik bezocht vele Rode tenten (vrouwencirkels) en kwam thuis, thuis bij mezelf en in mezelf. Meer en meer begon ik met de natuur te leven. Met de seizoenen, met de maan. Ik volgde Maanmagie en werkte (en werk nog) met intenties op specifieke plekken in huis. 

PUUR zwanger was intussen op stoom. Vele koppels kwamen (en komen) door mijn praktijkdeuren en ik genoot van de bewustwording en het proces dat ze doorliepen.

En ook mijn proces verdiepte zich. Ik deed mee aan een de Tempeltraining, een Priesteressenopleiding. Dat uitleggen aan iemand en die benamingen gebruiken vond ik nog ingewikkeld, maar de roep was helder en ik besloot te volgen. 

Diep innerlijk werk deden we. Zijn (en me verhouden tot) in een groep vol vrouwen. Rituelen. Novenen. Het heeft me ongelooflijk veel gebracht. Onder meer herinneringen aan vorige levens. De vaardigheid om innerlijke reizen te maken. Innerlijk leiderschap. Communiceren met m’n onderbewuste, diepe vriendschappen voor het leven en oneindig veel meer. 

Langzaamaan werd deze verdieping in mij, ook zichtbaar in mijn bedrijf. Ik wilde de diepte in. Minder inhoudelijke cursus, meer procesgericht. Meer naar binnen. Daar gaf ik ruimte aan door ook docentes de cursus te laten draaien. Ik startte onder de vlag PUUR vrouw, een maandelijkse vrouwencirkel. Deed veel 1 op 1 sessies met zwangeren, niet zwangeren, vrouwen, moeders en koppels. Draaide langlopende programma’s met groepen vrouwen. 

En ik werd Reiki master. Alledrie de reiki cursussen waren een initiatie op zich. In werken met energie. In gewaar worden van wat ik waarnam en neem. 

De Facilitatortraining, ‘Bezield Authentiek Leiderschap’ leerde me alle modellen los te laten. En het Veld aan te boren, in mij, in de ander. Het Veld dat zich lastig laat beschrijven, maar veelal herkent wordt met hart en ziel. Ik leerde me verhouden tot het niet weten en vertrouwen op mij, in mij. Veel studiedagen waren een ware initiatie. 

Ik startte met de intussen in het leven geroepen Praktijk PUUR, lang(er)lopende individuele trajecten. Gevoelsmatig deed ik steeds minder, minder inhoud, minder voorbereiding, meer afstemmen, meer voelen, meer intuïtief werken.

En mijn innerlijke reis verdiept zich nog altijd. Als vanzelf. Tijdens de lange reis die ik maakte met mijn gezin werd ik geïnitieerd in de Maria Magdalena energie. En kon ik dieper in mijn lijf en Weten zakken, onder meer na sacred body awakening bij Anaiya Sofia in Frankrijk. 

In de cirkels die ik faciliteer, of waar ik aan deelneem, merk ik steeds vaker dat ik als kanaal fungeer en de woorden door me heen komen/ stromen. Nog altijd ben ik eager om te leren, te blijven ontwikkelen en steeds meer: me simpelweg open te stellen.

Why? Er is een diepe innerlijke liefde in mij. Die wil vrijuit stromen. Mijn proces is de jouwe en de jouwe is de mijne. Uiteindelijk zijn we allemaal 1. Connectedness. Er Zijn. En (samen) Helen. En groots genieten. Dat is uiteindelijk wat onze Zielen hier komen doen. 

Welkom om te ontmoeten of vragen te stellen.

Met liefs, Gaby